Versie

april 2013

 

 

terug naar proefnotities

per land /streek


Proefnotities en punten whisky's uit USA
Bron en auteursrecht: Nico Meijboom


Whisk(e)y


score


Opmerkingen

nieuw na juli 2011

Bernheim: zie Old Rip van Winkle 10Y  
Blanton's Single Barrel Kentucky Straight Bourbon: zie Buffalo Trace   
Brown-Forman: Old Forester Kentucky Straight Bourbon, 43% 79 Neus: toffee, kruidig, zoethout. Niet al te overdadige en prettige neus. Smaak is ook veel frisser en lichter dan gebruikelijk bij Bourbon. Veel vanille, fruitig, kruiden (rogge?). Blijft sappig in de afdronk en wordt geen moment plakkerig. Een prima Bourbon!  
Brown-Forman: Woodford Reserve Distiller's Select, 45.2%, Kentucky Straight Bourbon, Batch 16, Bond 01975 71 Sample van Marjon. Neus: zeer zoete geur met veel toffee, mint en hout, maar ook erg oplosmiddelachtig (ethers, esters). Vrij onplezierig eigenlijk. Smaak valt ook niet mee; weeïg en zoet, met op het einde een spoortje kruidigheid. Plakkerige droge afdronk (74). Bij de tweede keer proeven naast Wild Turkey Rare Breed maakt de neus nog steeds weinig indruk (wat is zo'n WTRB dan rijk en kruidig)!!. Smaak bevalt nu iets beter, maar dit drink ik toch eigenlijk niet voor mijn plezier door die overheersende weeïgheid en een vreemd bijsmaakje.   
Buffalo Trace: Blanton's Single Barrel Gold edition. Kentucky Straight Bourbon, 103 proof, No Age Statement (dumped 4-29-05 in rack # 11) 84 Pot Still Festival 15 april 2007 (13e). Neus is een verademing na de voorafgaande madeira finishes. Een elegante en krachtige Bourbon neus, met veel fruit (perzik, marmelade), kaneel. Smaak is niet overdreven zoet, met veel hout, vanille en een licht kruidige smaak. Mooie balans en een perfect alcoholpercentage. Prettige afdronk met sappige houtsmaak.   
Buffalo Trace: Sazerac Rye, NAS, 45% Kentucky Straight Rye Whisky 80 Geur: kruidig, fruitig, esters (oplosmiddel) en zoet. Smaak is pittig kruidig en behoorlijk krachtig. In een h2h met Zuidam Straight Rye is de Sazerac veel voller en kruidiger. Gelukkig is de solvents associatie in de neus alleen daar merkbaar. Zoete lange afdronk met sappig hout (81). Genietschapsproeverij 27-11-2010: 79.  
Blanton's Single Barrel Bourbon, 303, barrel 25, warehouse H, rick, 28, 63.5% (127 proof) 68 Potstill festival 2 oktober 2010 (2-14). Neus: zoet en zwaar alcoholisch. Smaak: zoet en kruidig vuurwater. Teveel alcohol. Met water op drinksterkte gebracht (40-45%) waardoor de neus veel beter wordt met meer fruit en amandel. De smaak is ook toegankelijker, maar ik vind het een tamelijk weeïge en plakkerige Bourbon. Lijmige afdronk met veel hout.  
Blanton’s Kentucky Straight Bourbon, Single Barrel Silver edition NAS, No Age Statement 98proof/49%, Barrel 9 / Warehouse 11 / rack 15, bottled 12-9-2006 82 Aftertasting genietschap 6 september 2008. Neus: heel kruidig, gebrande toast, houtskool, vanille, zoet. Smaak: prima Bourbon met rogge, brood en zoet hout. Lange licht droge afdronk.  
Buffalo Trace: Blanton's Single Barrel Kentucky Straight Bourbon, 46.5% (93 proof), No Age Statement, Barrel 111, Bottle 270, Bottled on July 14th 1995.       82 Krachtige Bourbon met naast de karakteristieke bourbon reuk & smaak een kruidig kaneelaroma. Veel hout, vanille en peperige kruidnagelsmaak. Mooie balans en zowaar een prettige afdronk zonder droge houtsmaak. In een tweede dubbeltest met Sazerac Rye de nipte winnaar. Deze Bourbon verveelt niet snel.  
Buffalo Trace: Sazerac Rye, NAS, 45% Kentucky Straight Rye Whisky 81 Geur: kruidig, fruitig, esters (oplosmiddel) en zoet. Smaak is pittig kruidig en behoorlijk krachtig. In een h2h met Zuidam Straight Rye is de Sazerac veel voller en kruidiger. Gelukkig is de solvents associatie in de neus alleen daar merkbaar. Zoete lange afdronk met sappig hout.  
Buffalo Trace: George T. Stagg, 70.6%, uncut/unfiltered, barrel proof, no age statement, 2006 botteling. 81 Genietschapsbijeenkomst 17-6-2006. Na de Jim Beam Rye is daar een enorm bourbon kanon. Neus: enorm krachtig door de alcohol, veel hout, kruidig. Smaak onverdund is buitengewoon heftig, maar door het hoge alcoholpercentage worden de karakteristieke zoete bourbonsmaken op een goede manier beïnvloed. Geen weeïge zoetheid, maar knallend hout, kruiden, vanille, chocolade, abrikoos. Zeer geconcentreerd en moeilijk te verwerken. De afdronk daarentegen is veel eleganter dan verwacht: mooie zoetheid, kruidig en niet te droog hout op het einde. Met water erbij wordt de neus beter: hout, roggebrood, nootmuskaat, kruidnagel, pepermunt. De smaak heeft nu ook wat pepermunt/eucalyptus naast de enorme kruidigheid (nog veel meer dan Jim Beam). Een absoluut uniek powerhouse, maar niet echt iets om regelmatig te drinken. Verdunnen met water haalt de kracht eruit en er blijft dan een niet zo uitzonderlijke bourbon over met iets teveel hout. Een experiment men een ijsklontje daarentegen was zeer geslaagd.De cacao komt nu goed naar voren en door het hoge alcoholpercentage blijft het ook met ijs zeer verwarmend en tegelijk ijskoud. Hmmm....Stagg on the rocks.....sorry Jim.  
Buffalo Trace, 45%, Kentucky Straight Bourbon Old Style Sour Mash Whisky 80 7e op festivalzondag 2004. Neus: typische bourbon zoetheid maar ook lekker kruidig. Smaak hakt er stevig in: hout, vanille, pittig kruidig. Doet denken aan Wild Turkey. Afdronk is erg zoet en nogal plakkerig. Overall een prima Bourbon met een waardering tussen Maker's Mark en Wild Turkey Rare Breed.  
Elijah Craig 12Y (47%)       81 Zeer krachtige Bourbon. Duidelijk beter dan Maker's Mark. Zeer vol en krachtig van smaak. Lange zoete afdronk. Leuke ontdekking bij de Gert Nosing rariteiten (2/3/2002). Punten bevestigd bij Huub op 13-9-2003 t.o.v. de 18Y Elijah Craig. Derde plaats op proefavond ALX4.  
Elijah Craig Single Barrel Kentucky Straight Bourbon, 45%, 18Y       70 1e bij Huub op 13-9-2003. Neus: zeer kruidig, boenwas, hout. Smaak: licht fruitig, toffee, cacao, hout. Nasmaak en vooral de afdronk heeft veel teveel hout. Genietschap kraakt deze bourbon collectief af; ik ben de enige dissonant met 78. De 12Y Elijah Craig erbij gehaald als referentie: 12Y is duidelijk lekkerder, maar staat goed in punten. Zo naast elkaar gaat het extreme houtkarakter bij de 18Y strafpunten kosten (74). Tweede keer in dubbeltest met 12Y proeven op avond ALX4 is weer een klein drama, zeer overheersend hout verpest alles wat de 12Y tot zo'n mooie Bourbon maakt. Dit drink ik niet voor mijn plezier, maar score is nog wel net boven de Lot. No 40.  
Evan Williams Single Barrel Vintage Kentucky Straight Bourbon Whiskey, 43.3%, barrel 157, filled on 15-9-1998 and bottled 4-2-2008 83 Neus: honing, toffee, vanille, kaneel, licht kruidig, mint, abrikoos, zeer elegant en uitnodigend. Smaak: zacht, zoet, vanille, sappig hout, appeltaart,marmelade. Afdronk: zoet, licht kruidig met een wat droge afdronk.  
Evan Williams 7Y (45%) Kentucky Straight Bourbon Sour Mash Whiskey 70 Minder dan Jim Beam, maar wint in andere dubbeltest van Invergordon single grain.  
Four Roses Single Barrel 72 Andre's BBQ-fluid blijkt bij Jos op 20-4-2002 toch best drinkbaar. Veel beter dan de gewone Four Roses. Zoet, hout, vanille, kaneel en zelfs wat rokerig.  
Four Roses, 40% Yellow Label 70 Spectaculaire upgrade in blindproefrondje bij Andre Bos op 15-9-2012. Neus: heel zoet. Smaak: typische bourbon met lading vanille en mooi hout. Doet blind even aan Pot Still Iers denken. Filmende zoete afdronk. Geen relatie met Southern Comfort meer in deze herkansing, maar dat hebik dan ook jaaaren niet meer geproefd. herzien
George T. Stagg Straight Bourbon Whiskey: zie Buffalo Trace  
George Dickel Superior No. 12 Brand Tennessee Whisky, 45% 79 Heerlijke zoete geur met amandel, toffee, floraal, overrijpe mandarijn, mooi hout. Vleugje houtskool? Smaak is superzacht en honingzoet. Mooie vanillesmaak zonder de weeïge bijsmaak in sommige bourbons en buurman JD. Lange filmende zoete afdronk met mooie houtsmaak. nieuw
Heaven Hill, 11Y, 58.9%, Cadenhead's Bourbon 79 Whiskyfestival Den Haag 2003 (18e). Na het Ardbeg geweld maar een heel ander drankje geprobeerd. Neus: prachtige zoete houtgeur, vanille. Smaak is ook zwaar vanille, hout, kaneel, mint. Het hoge alcoholpercentage geeft een extra kick aan deze zeer plezierige bourbon. Prettige zoete houtsmaak in de afdronk.   
Hudson Four Grain Bourbon Whisky, 46%, Corn, Rye, Whear and Malted Barley, Year 07, batch 3, bottle 182, Tuthilltown Spirits, Gardiner, New York 72 Vlissingen 27 september 2008 (16e). Veel kruidiger en complexer dan de voorgaande Bourbon. Smaak is nog niet indrukwekkend maar wel een leuke poging om uit het standaard Bourbon concept te komen. Hout, vanille, zoet, kruidig. Droge en zoete houtafdronk.  
Hudson Manhattan Rye Whisky, 46%, Year 07, batch 3, bottle 22, Tuthilltown Spirits, Gardiner, New York 69 Vlissingen 27 september 2008 (14e). Neus: pepermunt, kruidig, spirity. Smaak: na de kleurloze Corn is dit tenminste whisky. Kruidig, laurier, zoet. Al aardig wat hout in de smaak en afdronk.  
Hudson Baby Bourbon Whisky, 46%, 100% NY Corn, Year 07, batch 7, bottle 655, Tuthilltown Spirits, Gardiner, New York 65 Vlissingen 27 september 2008 (15e). Neus: vanille, hout, marsepein. Smaak valt tegen na de Rye whisky. Wat waterig en spirity. Uiteraard wel de typische bourbon zoetheid en vanille. Afdronk is wat lijmig met sappig hout.  
Hudson New York Corn, 46%, Tuthilltown Spirits, Gardiner, New York (geen whisky) 10 Vlissingen 27 september 2008 (13e). Kleurloos. Neus: BAH; nog duidelijk new make spirit. Met veel water iets van graan en vanille. Niet drinkbaar wat mij betreft.  
Jack Daniels Single Barrel Tennessee Whiskey, 45% 75 Elegante zoete geur met veel hout maar helaas ook lijm. De velpongeur zet zich gelukkig niet door in de pittig gekruide en zoete smaak. Mooie vanillesmaak en rook (houtskool?) in de afdronk. Een stuk subtieler dan de Old No.7 in een dubbeltest. Echter geen partij voor de Blanton's Single Barrel. Valt me in de reeks op proefavond ALX4 erg tegen. .   
Jack Daniels Old Time No. 7 (43%) Tennessee Sour Mash Whiskey 73 Goed alternatief als er in de bar alleen matige blendeds worden geschonken. Het is officieel geen Bourbon, maar ik proef niet zo veel verschil. Misschien iets minder zoet dan gangbare Bourbons als Four Roses. De lichte houtskoolsmaak en kruidigheid maken van deze Tennessee whisky  een redelijk acceptabele borrel. Afdronk is wel erg plakkerig.  
Jim Beam Kentucky Straight Rye Whiskey, Yellow Label, 40% 76 Aanschaf Houston juni 2006. Neus: hout, kruidig, gember, menthol, roggebrood. Smaak: stroop, zoet fruit (mango, kokos, marmelade), rozijnen, toffee, kaneel en natuurlijk veel hout. Behoorlijk complex en een mooie kruidige smaak naast de zoetigheid. Afdronk is een tikje lijmig, maar een volgend slokje helpt. De balans tussen zoethout, kruiden en fruit is mooi. In combinatie met een stroopwafel komt er een interessante bitterheid naar voren. Veel beter dan de White Label, maar niet helemaal mijn stijl whiskey (77). Op genietschapsbijeenkomst 17-6-2006 komt hij wat minder kruidig over; kan komen door de voorafgaande vreselijke Old Havana (75). Gemiddelde score genomen. Juli 2006 tijdens de hittegolf "on the rocks" geprobeerd: zoals verwacht minder intens van smaak maar de drinkbaarheid wordt duidelijk stukken beter. Met hulp van Victor is de fles snel leeg.  
Jim Beam: KnobCreek, 9Y, 50% 71 Hotelbar Houston Juni 2006. Neus: overdadig zoet en weeïg. Vanille, honing en hout zeer aanwezig. Smaak is plakkerig, toffee, eikenhout, marmelade, pruimen. De afdronk is vol hout en eindigt lijmig. On the rocks gaat het beter. Later geleerd dat dit een vermomde Jim Beam is.  
Jim Beam Kentucky Straight Bourbon Whiskey, White Label, 40% 70 Neus: vanille, hout, kruidig. Smaak: slap, waterig, zoet, plakkerig, licht prikkelend. Als de houtsmaak wat wegzakt krijgen frisse fruitige tonen een kans. Onprettige droge afdronk (67). Vele jaren later weer eens geproefd in Houston bar juni 2006. Niet veel beter resultaat.  
Jim Beam: Old Overholt Straight Rye Whiskey, 4Y, 40%. 65 Geproefd bij Gert op 11-6-2005 na Zuid-Afrika & Vietnam en we bleven nog even in het zwart (40). Herkansing bij Erik op 31-3-2007 uit dezelfde fles bevalt een stuk beter. Neus: kruiden, marmelade, rogge, mooi zoet hout maar ook wat Cetabever geur. Smaak komt heftig binnen met veel hout, pepermunt en kruidige rogge. Afdronk is heel redelijk (perzikfruit, hout, kruiden) maar eindigt wat lijmachtig. Minder interessant dan de Jim Beam Yellow Label, maar nu in ieder geval een voldoende.  
KnobCreek: zie Jim Beam  
Maker's Mark, 45%, Kentucky Straight Bourbon Old Style Sour Mash Whisky 78 De superieure USA wis uit de doos met 5cl flesjes. Een half flesje gekocht als opvolger van Jack Daniels. Bij herproeven stijgt de waardering zelfs nog iets. Een benchmark bourbon geworden voor starters proeverijen. En ze schrijven ook nog eens whisky i.p.v. whiskey op het label! Punten bevestigd op proeverij Bussum 28-10-2004.  
Mellow Corn, 50%, Kentucky Straight Corn Whisky, Distilled by DSP KY 31, Bottled by Medley Company. 50 Potstill festival 2 oktober 2010 (2-13). Rariteit in een afzichtelijk geel etiket. Neus: overdadig zoet en Smaak: weeïg zoet, lijmig, toch nog iets van kruiden. Niet lekker met een vieze plakkerige afdronk. Tja, je moet iets over hebben voor de eerste straight corn in de lijst.  
Old Farm Straight Rye Whisky, 100 proof. Distilled 1938 and bottled 1943  88 Michel brengt een slokje uit een ver verleden mee. Neus: intens floraal en zoet in het begin. Na enige tijd staan komt er meer graan, cognac, linnenkast en fruit naar voren. Smaak is zacht en heerlijk zoet. Abrikoos, vanille, beetje bitter hout die mooi in balans blijft met de zoete smaken. Wat fragiel bij langer staan in het glas. Zachte en lange afdronk met lekkere houtnasmaak. Hoogst scorende Amerikaan tot nu toe en een waar stukje geschiedenis. Wat een verschil in kwaliteit als je hier een huidige Jim Bean Rye naast zet.  
Old Forester: zie Brown-Forman  
Old Grand-Dad (43%)  Kentucky Straight Bourbon Whiskey 40 Veel te zoet en wee. Bij herkansing december 2002 nog steeds niet lekker, maar verdient toch wel boven Cuba whisky te staan. Vooral de nasmaak en afdronk is erg slecht; beetje marmeladeachtig. April 2004 3e poging (er komt maar geen eind aan dat miniatuurtje): neus: velpon, vanille, hout. Vieze weeïge smaak met een lijmige nasmaak. Ondanks het upgraden van vele Bourbons in de loop der jaren blijft dit voor mij toch een van de smerigste afdronken tot nu toe.  
Old Overholt: zie Jim Beam  
Old Rip van Winkle: zie Van Winkle  
Pappy van Winkle: zie Van Winkle  
Prichard's Double barreled bourbon, 45% (90 proof). Distilled in Kentucky at Heaven Hill and aged in Tennessee at Prichard's 80 Bij het verlaten van Groningen 2007 nog een mooi mystery sample geproefd bij Hans Offringa. Helaas weinig gelegenheid tot schrijven wegens gesprek, maar dit is een superelegante bourbon zonder die soms zo irritante extreme zoetheid. Even afwachten of dit in Nederland wordt uitgebracht.  
Rebel Yell, no age, 40%, Straight Bourbon Whisky 79 Blind geproefd als mystery guest op genietschapsbijeenkomst 15-10-2005. Neus is voor een bourbon zeer fruitig (rood fruit, perzik) en flowery naast het forse hout en vanille karakter. Smaak heeft mooi hout, ladingen vanille, graan, zacht fruitig, licht kruidig (drop, rogge). Afdronk vol hout is goed vol te houden; blijft sappig en subtiel. Een prima Bourbon!  
Rowan's Creek Kentucky Straight Bourbon, 50,05%, Batch 10-48 79 Potstill festival 2 oktober 2010 (2-15). Neus: kruidig, zoet, hout, fruitig. Smaak: stroopwafels, zoete mueslismaak mooi in balans met de kruidige roggesmaak. Interessante Bourbon met een prettige licht droge afdronk.  
Sazerac Straight Rye Whiskey: zie Buffalo Trace  
Stitzel-Weller (closed 1992): zie Van Winkle (Pappy van Winkle 20Y)  
Stranahan's Colorado "Whisky" 2Y, 47%  Distilled USA, Denver 17 dec. 2004, batch #8 75 Neus is behoorlijk geparfumeerd en bourbonachtig, veel hout en vanille, gedroogd fruit. Smaak is verrassend goed voor zo'n jonge whisky. Vrij intens houtextract, fruitig, veel vanille. Wat plakkerige zoete afdronk. Blind geproefd op Genietschapsbijeenkomst 1 september 2007 (75) en nogmaals op 27-11-2010 (74).  
Van Winkle Family Reserve Rye, 13Y, 47.8% (95.6 proof) from Pappy van Winkle's Private Stock 86 Geproefd bij Michel op 15-3-2007. Neus: heerlijk kruidig, roggebrood enniet die overdreven zoete geur die sommige bourbons kunnen hebben. Hetzelfde gaat op voor de smaak: zeer intens, verwarmend, hout, vanille, kruiden. Prachtig in balans en een echte genietwhisky.   
Van Winkle Special Reserve, 12Y, 45.2% (90.4 proof), Lot "B". 85 Geproefd hotelbar Houston Juni 2006 (83) en fles geopend Augustus 2008 (85). Neus: heerlijk zoet, licht rokerig (houtskool), eiken, vanille, gedroogd fruit, banaan, licht kruidig. Smaak is zeer zacht en heerlijk zoet zonder plakkerigheid. Volle stroperige smaak, pannenkoeken, honing, chocolade. Het krachtige eikenhout blijft onder controle en er komt langzaam een bittertje en wat mint naar voren wat doorzet in de mooie droge afdronk. Een uitstekende Bourbon met een extrem hoge drinkbaarheid (veel meer dan de Pappy Van Winkle) en uitstekende balans.   
Van Winkle: Pappy van Winkle Family Reserve, 20Y, 45.2% (Bourbon). Distilled at Stitzel-Weller distillery.  85 Sample van Richard Mooring. Een extreem oude Bourbon. Zeer krachtig aroma: naast de karakteristieke Amerikaanse whiskygeur ook zeer kruidig met een licht zurige mentholgeur en natuurlijk veel hout. Heerlijke volle stroperige smaak. Veel hout, maar het overheerst niet. Geen moment die weeïge zoetheid die Amerikanen vaak hebben, maar wel krachtige vanille, belegen fruitsmaak (rozijnen, pruimen), tabak, stroop. Zeer lange verwarmende en complexe afdronk (marmelade, zoethout). Dit is heerlijk drinken en menige single malt Scotch heeft hier het nakijken! Wie zei dat Bourbons er niet op vooruit gaan als ze lang blijven liggen? In een dubbeltest met Blanton's is dit duidelijk de winnaar (de concurrent lijkt nu wel water). Overduidelijk beste Bourbon tot nu toe (84). Ook de tweede keer proeven als grote finale op proefavond ALX4 verloopt weer zeer indrukwekkend; verder opgewaardeerd en in juni 2006 zelf een fles gekocht in Houston.  
Van Winkle: Old Rip Van Winkle 10Y old Handmade Kentucky Straight Bourbon Whiskey, 45% (Distilled at Bernheim distillery) 80 Toegift op proefavond ALX4. Neus: vanille, hout en redelijk fris. Smaak begint wat stroef, maar wordt al snel fruitiger en heerlijk zoet. Ook iets van mint te proeven in de eigenaardige bijsmaak, die wat aan de Seagram VO aan het begin van de avond doet denken. De afdronk is aan de droge kant, maar blijft goed te doen. Scoort tussen Wild Turkey Rare Breed & Jack Daniels. Net iets minder dan Elijah Craig 12Y.  
W.L. Weller Special Reserve Kentucky Straight Bourbon, 45%, 7Y    69 Geproefd bij Jos op 16-4-2005 (bonus Huub). Een heerlijke intens zoete en complexe neus met veel kruiden, sinaasappel & stroop. De smaak is zeer teleurstellend na de prachtige neus: pittige start met veel mint en kruiden maar dan komt de lijmige en weeë bourbon zoetheid door. De korte afdronk is slecht; lijmig en wasachtig.   
Wild Turkey Rare Breed (54,1%), Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Batch WT-03RB 82 Deze nieuwe Rare Breed botteling uit 2006 begint verbluffend goed (84). In een H2H met van Winkle 12Y moet deze krachtige whisky echter inleveren. Zeer rijke neus met vanille, kruiden, menthol, brie, honing, hout. Smaak is complex, fruitig, mooi hout, kruidig en niet overheersend zoet (honing, vanille); zelfs een vleugje zuur. Lange en wat bittere afdronk.   
Wild Turkey Rare Breed (54,2%), Kentucky Straight Bourbon Whiskey 81 Verrassende dubbeltest met de 8Y 101 proof op proefavond ALX4. Rare breed is een mengsel van 6, 8 en 12 jaar oude whiskey. Neus is veel opener en frisser dan de 8Y met uitnodigende honingachtige geur. Smaak is ook vrij fruitig, met mooie zoet honing & vanillesmaak en niet te overheersend hout. Ook in de afdronk gaat alles goed. Nieuwe benchmark bourbon voor proeverijen! T.z.t. dubbeltestje met de Blanton's proberen. Juni 2004 is het zover: gelijk spel. Blanton's is iets subtieler en de veel krachtiger Rare Breed heeft bij de 2e keer proeven toch wel erg veel hout.  
Wild Turkey 8Y 101 proof (50,5%) Kentucky Straight Bourbon Whiskey 77 Neus: typisch krachtige bourbon, vanille, eiken, mint, menthol. Smaak: krachtig door het alcoholpercentage, rokerige houtsmaak (houtskool), vanille, fruitig (marmelade). Afdronk blijft pittige houtsmaak houden maar wordt heel erg droog en plakkerig. Op proefavond ALX4 duidelijk minder dan de Rare Breed. Houtsmaak overheerst te veel (77). Op blindproefrondje bij Jos op 27-6-2009 vrijwel identieke score (78)  
Wild Turkey Sherry Signature, 10Y, 43%, Kentucky Straight Bourbon Whiskey enhanced with Oloroso Sherry. 76 Blind geproefd als mystery guest bij Erik op genietschapsbijeenkomst 31-3-2007 en in eerste instantie verward met een Rye whiskey. Neus is bijzonder kruidig als een Rye naast de zoete bourbonneus. De smaak is mooi zoet, kruidig en sappig hout. Doordat Wild Turkey bourbon van zichzelf al zo'n krachtige smaak heeft werd de sherry niet echt opgemerkt. De houtsmaak is wel anders in de lange droge en kruidige afdronk.  
Willet Bourbon Whisky, 47% 71 Potstill festival 2 oktober 2010 (2-16). Neus: zoet, weeïg. Smaak is beter dan de neus, maar ook geen hoogvlieger. Bubble gum zoetheid, veel hout en een lange plakkerige afdronk.  
Woodford Reserve Kentucky Straight Bourbon: zie Brown-Forman  



terug naar proefnotities per land /streek

 

webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
nmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties